top of page
Helahavetstormar.jpeg

Om Dansinitiativet

Vi startade Dansinitiativet 2017, eftersom det behövs en professionell bas för dans och samtida cirkus i Norrbotten. Sedan 2019 välkomnar vi publik i alla åldrar till vår hemmascen i Luleå och till alla de platser där vi gästspelar. Vi vet att trygghet ger mod. Därför strävar vi alltid efter att skapa en varm atmosfär, så att vi konstnärligt kan utforska ny terräng tillsammans. 

 

Vi som arbetar på Dansinitiativet är utbildade dansare, koreografer, producenter, tekniker och pedagoger. Vi har även kompetens inom normkritik, hbtqi-frågor, projektledning, publikutveckling och arrangemang av olika slag. Dessutom har vi utvecklat ett brett scenkonstnärligt nätverk i hela Barentsregionen. Du hittar våra kontaktuppgifter längre ner.

Vi samarbetar gärna och ofta. Dels i vår dagliga verksamhet, med olika arrangörer, gästande konstnärer, skolor och förskolor. Dels med helt andra typer av verksamheter – när vi ser möjligheter för givande utbyten. 
En gång ordnade vi workshop i handsående med våra grannar, CrossFit Holistic. En annan gång utforskade vi temat ”Maskulinitet i rörelse” tillsammans med ett trevligt gäng IT-konsulter.


Vi har märkt att både tippade och otippade samarbeten ofta leder till något bra. Hör av dig om du har ett förslag eller vill veta mer! 

Vi som arbetar här

Publikvärdar

På plats innan och under våra föreställningar finns våra publikvärdar.
Ställ gärna frågor till dem när du är på plats. De är där för din skull.

Konstnärlig personal

Dansare, koreografer, cirkusartister och annan konstnärlig personal som arbetar med Dansinitiativets egenproduktion under 2024.  

bottom of page