top of page
_Q3A9253 (kopia).jpg

Initiativ för dans och cirkus

Genom utvecklingsprojektet Initiativ för dans och cirkus vill vi bygga relationer mellan lokalsamhället i fler kommuner i Norrbotten genom kontinuerlig närvaro av fler delar av den konstnärliga processen. Målet är en ökad förståelse och ett ökat intresse för scenkonstnärlig dans och cirkus som i sin tur leder till fler föreställningar, ett ökat publikunderlag och en stärkt nationell infrastruktur för den rörelsebaserade scenkonsten. 

Initiativ för dans och cirkus syftar till att mer konstnärligt arbete inom dans och cirkus ska ske i fler delar av Norrbottens län. Detta genom att Dansinitiativets produktioner eller samproduktioner förlägger produktionstid utanför Luleå, år ett har vi samarbetat specifikt med Arjeplog, Gällivare, Pajala och Jokkmokk. Metoden är att hitta sammanhang och möjlighet för närvaro utifrån kommunernas förutsättningar och våra produktioners behov. Vi initierar exempelvis residens, föreställningar, workshops, publiksamtal eller kompetensutveckling. 

Projektet syftar till att ge konstnärerna mer tid att fokusera på det konstnärliga arbetet och mindre tid med att skapa förutsättningar för att kunna göra det. Vi ser ett stort värde i att lokalbefolkningen känner av en närvaro av den konstnärliga processen i vardagen och att möjligheten att ta del av fler delar i skapandeprocessen finns i den egna kommunen. Ett särskilt fokus finns på barn och ungas delaktighet och upplevelse av dans och cirkus. 


Projektet finansieras av Kulturrådet, Region Norrbotten och Sparbanken Nord - Framtidsbanken. 


Genomförs i samarbete med Danskonsulenten Norrbotten, Riksteatern Norrbotten och Arrangörer i Norr. 
 
 

Kontaktperson

Dansinitiativet_personal_32 sv.jpg

Erika Pekula Pettersson,
Producent

+46(0)79 102 00 70
erika@dansinitiativet.se
bottom of page